Flexi Custom Code

Voor altijd verlost van overbeharing!

Elektrisch ontharen is een methode om storende haren te verwijderen.

Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd. Er bestaan verschillende methodes. Afhankelijk van uw haargroei en de gevoeligheid van uw huidbekijken we welke methode bij u past.

Meest voorkomende oorzaken van overbeharing

  1. Erfelijke aanleg.
  2. Storing van het hormonale systeem door verandering van hormoonspiegel in de puberteit, na een zwangerschap of in de overgang.
  3. Gebruik van medicijnen of anticonceptiemiddelen.
  4. Bepaalde ziektebeelden.

Werkwijze

Bij elektrisch ontharen wordt een dun steriel naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven waarna een stroomstoot het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haarzakje bereiken en stopt de groei.

Pijnloos?

Elektrisch ontharen is niet geheel pijnloos. Wel kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor u goed te ondergaan is. Totdat het totale gebied is onthaard, moet u regelmatig een behandeling ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel één à twee jaar. De tijdsduur en de frequentie van de behandeling zijn afhankelijk van de hoeveelheid haren die verwijderd moeten worden. De periode tussen twee behandelingen wordt wel steeds groter. Als de oorzaak ligt in de verstoring van het hormonale evenwicht, dan blijft de kans op overtollige haargroei bestaan. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder kunnen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

Natuurlijk wilt u in de periode tussen de behandelingen er verzorgd uitzien. Wij raden u aan om de nog resterende haren er tussentijds niet uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de ontharing beter worden gevolgd. U kunt dus pas na twee maanden na de eerste behandeling bekijken hoe de situatie is.

Vergoedingen

Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van elektrisch ontharen. Wij hebben ook de specialisatie voor vergoeding via de zorgverzekering.

 

Geïnteresseerd of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Elektrisch ontharen

Laser Behandeling

 
Ga naar boven